Park Inn by Radisson Stavanger 2016

(foto) KRISTIAN JACOBSEN

65 år gamle Arnt Håkon Gunstead mener hans trofaste radiolyttere på Scandinavian Satellite Radio AS, Scansat, fortjener oppvartning, og det med en fest.

 

Arnt Håkon Gunstead har invitert sine trofaste radiolyttere på fest. 100 hotellrom på Park Inn er booket og allerede fylt opp.

 

– Vi er ikke den største radiokanalen, men vi har noen av de mest trofaste lytterne, sier Gunstead, som er stolt over å ha 6784 følgere på Facebook. Han har også over 6000 registrerte medlemmer fra Karasjok til Thailand og i Spania. Mange av dem velger å betale medlemsavgiften på 300 kroner i året.

Tirsdag 1. februar 2005 sto dette i Aftenbladet.

Feirer 16 års dag

Det er 16 år siden Scansat så dagens lys. Det var etter at Gunstead fikk henvendelser fra lyttere som savnet Radio Lanternen, kanalen han bygget opp, men solgte i 2000.

– Å drive radio er noe du får i blodet, sier Arnt som har med seg 18 frivillige for drive sendinger fra hovedkontoret i Stavanger, distriktskontoret på Jørpeland, Grimstad, Gardermoen og Larvik.

Arnt Gunstead ble portrettert i Aftenbladet i juni 2006.

Det går i aktualiteter, underholdning, distriktsaker fra inn og utland, og ikke minst musikk, country, dansemusikk og godlåtene fra 60 -70 tallet. Akkurat nå går det mye i Steinar Engelbrektson siden han skal spille på festen. Dit kommer også Kjell Elvis for underholde etter tapasmiddagen.

– Og så blir det den årlige dansekonkurransen der det deles ut pokal, sier Arnt Gunstead.

Radiokanalen har og eget plateselskap og har gitt ut plater med blant annet Wenche Haugland og Siw Karin Nilsen.
(foto) KRISTIAN JACOBSEN

Fra Kautokeino til Thailand

Radiokanalen har og eget plateselskap og har gitt ut plater med blant annet Wenche Haugland og Siw Karin Nilsen.

Sendingene fra Scansat radio går via digital satellitt til Europa. Alle med parabol kan lytte til musikk, nyhetsendinger og konkurranser. Også store kabelselskaper som Get, Canal digital og Altibox, tilbyr Scansat til sine kunder, det gjør også kabelselskaper i Spania, Thailand og Danmark.

– Vi dekker også Oslo og Akershus, Stavanger, Haugesund og Sunnhordland på dab, forklarer Gunstead, og folk hører oss på nett. Det er blitt veldig populært med internettradio, forteller han.

– Du må gi noe igjen til lytterne. Jeg drar og hjem til folk i hele landet og ringer på dørene mens vi er på direkten. Det er mange som låser når de hører at jeg er i nærheten, sier Gunstead.
(foto) KRISTIAN JACOBSEN

Unge sniklyttere

– Mange nordmenn som oppholder seg i sydens sol og varme, er glade i å lytte til programmer fra hjemlandet, sier radioverten. Og til festen er på Park Inn er det ventet tilreisende og fra utlandet.

– Hvem lytter til kanalen?

– Vi har et voksent publikum, men det er flere unge som lytter til oss enn det de vil innrømme, så jeg vil si at lytterne er fra 25 år og oppover, sier han.

Dyrker publikumet

– Hvorfor arrangerer dere fest?

Radio som dorullholder i 2003.

– Det er noe som henger igjen fra tiden i Radio Lanternen. Du må gi noe igjen til lytterne. Jeg drar og hjem til folk i hele landet og ringer på dørene mens vi er på direkten. Det er mange som låser når de hører at jeg er i nærheten, sier Gunstead og ler.

Fra tiden i Radio Lanternen i 1998.
(foto) GEIR FLATØE

Det er dyrt å drive radio sier radioverten. Han forteller at det koster 80.000 kroner i måneden for å få det hele til å gå rundt. Omsetningen var 1,4 millioner kroner, og de satt igjen med et overskudd på 64.000 kroner.

Det er tredje året på rad radiostasjonen inviterer sine lyttere til fest på Park Inn på Lagårdsveien. I år feirer de 16-års jubileum.

Dansehotellet

– Vi har aldri hatt så stor pågang som i år. Det sier Tone Svendsen, meeting- og eventmanager, ved Park Inn i Stavanger.

Det er tredje året på rad radiostasjonen inviterer sine lyttere til fest på Park Inn på Lagårdsveien. I år feirer de 16-års jubileum.
(foto) JONAS HAARR FRIESTAD

224 mann har meldt sin ankomst til middag allerede og Tone Svendsen venter at det vil komme noen etternølere på tampen.

– Vi har egentlig ikke kapasitet til å servere middag til mer enn 200 personer, men vi tøyer strikken for Scansat. Det er så kjekke folk, sier Svendsen.

– Vi dekker Oslo og Akershus, Stavanger, Haugesund og Sunnhordland på dab, forklarer Gunstead, og folk hører oss på nett. Det er blitt veldig populært med internettradio, forteller han.
(foto) KRISTIAN JACOBSEN

– Lytterne har holdt av denne helgen for å bli med på festen, sier hun.

Tone Svendsen fryder seg over at Park Inn igjen kan invitere til dans. På 80 tallet huset hotellet dansestedet Barbella, senere omdøpt til Monte Carlo.

– Det er slik vi ønsker at hotellet blir brukt, sier hun.

For de som ikke er så heldige at de har bestilt full pakke, er det mulig å stille seg i kø på Globen for å bli med på dansen.