Lyttere klager over dårlig dekning i Nordland

RADIONYTT.NO – 13.01.17 – Kyrre Dahl

Onsdag slo NRK, P4 og Radio Norge av sine FM-sendere i Nordland og de som vil høre på disse kanalene i dette fylket må bruke DAB eller nettradio. Kritikken fra misfornøyde lyttere har haglet inn til Avisa Nordland, som har oppfordret sine lesere til å fortelle hvor god dekningen er på DAB der de bor.

En av de som har respondert er Elisabeth Tindre fra Bodø , som har hytte på Oterstranda i Gildeskål og mener dekningen er ekstremt dårlig. – Det er dårlig dekning fra Valnesfjord og til Ørnes, det hopper inn og ut, men er mye stille, sier Tindre.

Morten Larsos jobber på Nygårdsjøen og er også kritisk til den mangelfulle dekningen. – Jeg har kjøpt helt nye DAB-radioer, men de funker ikke. Det er altfor dårlig, sier Larsos. – FM var bedre, da hørte man noe i alle fall, sier Larsos til Avisa Nordland.

Avisa har laget et kart der lytterne kan selv plotte inn hvor god dekningen er. En kjapp gjennomgang viser et urovekkende antall steder der dekningen oppfattes som dårlig, blant annet i Narvik og mange steder i Indre Nordland. Det ser noe bedre ut i Bodø og i Lofoten.