Kilder: Wikipedia , Busk Studio, Spotify og Album

Ronald Holmberg

Født 25. mai 1937 i Skien, død 20. november 2018
var en norsk artist innenfor sjangeren slagermusikk.
Han ga ut 20 album som til sammen solgte over 170 000 eksemplarer.
Ronald Holmberg er fra Heistad ved Porsgrunn og har spilt dansemusikk i mer enn 40 år.

Holmberg begynte på 1950-tallet å spille og synge i lokale danseorkestre i Grenlandsdistriktet, deriblant Swingkvartetten, Bellevue Band, Roy Ronalds og Excelsior Band, sistnevnte startet av Aage Samuelsen.
Holmberg fikk etter hvert problemer med sceneskrekk, og han nedprioriterte derfor musikkarrieren i flere år. Han begynte i stedet å komponere melodier og spilte inn sin første kassett for egen regning i 1992. Han komponerte melodien "Karianne" for Sputnik som ble nummer 1 på "Norsktoppen" i 1992. Han gikk selv til topps på "Norsktoppen" i 2001 med "Love You Baby (dunk dunk dunk)" - en protestvise mot musikken som blir spilt på radio.

Han spilte inn sitt første album Ronald 1 på kassett, og for egen regning, i 1992. Musikken hans er ofte spillet her på Scansat Radio.
I 1996 fikk han platekontrakt hos Terje Welle Busk som tidligere hadde samarbeidet med blant andre Sputnik. Etter dette kom utgivelsene i et hurtig tempo. Holmberg gav totalt ut 20 album, samtlige med tittelen Ronald etterfulgt av nummeret i rekken av plateutgivelser. Ronald-platene markedføres under slagordet «musikk for godt voksne». Like før jul 2011 ga han ut sin 20. plate, Ronald 20 – og takk for meg, og annonserte samtidig at han ville avslutte musikkarrieren. Han fortsatte likevel å opptre etter dette, om enn i noe mindre omfang. Holmberg var i mange år bosatt på Heistad i Porsgrunn. Han døde etter lang tids sykeleie den 20. november 2018.


HISTORIEN OM RONALD HOLMBERG

Ronald Holmberg bodde på Heistad i Porsgrunn sammen med sin kone, Solveig. De giftet seg i 1964 og sammen har de tre barn, Rita Elisabeth, Line Merete og Kjersti Anette.
De har også to barnebarn, Jeanette og Andreas. Ronald ble født i Skien 25. Mai 1937 og vokste opp under svært enkle kår sammen med sin mor.

De bodde på et rom på Kleiva i Skien og Ronald minnes at moren måtte plukke nyper om høsten for å spe på inntekten. Moren sang og var virkelig god til å spille gitar. Foruten tradisjonelle sanger som "Den fyrste song" og "Småsporven gjeng i tunet" kunne hun små stykker med avansert fingerspill.. Ronald spilte først på et lite enrader Hohner trekkspill, men etter hvert ble gitaren hovedinstrumentet.

Han begynte tidlig å spille gitar i lokale danseorkestre og etter hvert tok han også over som vokalist. Porsgrunn- og Skiensområdet hadde et levende danseorkestermiljø på 50-tallet. Han var medlem av orkestre som Swingkvartetten, Bellevue Band, legendariske Excelsior Band som ble startet av Aage Samuelsen, og Roy Ronalds. Ronald fikk etter hvert store problemer med sceneangst som gjorde at han etter hvert satt bak høytalerkassene og spilte gitar og sang! Til slutt orket han ikke mer og konsentrerte seg i stedet om å komponere. Også i privatlivet led han av angst som gjorde at han ikke en gang orket å stille opp i vanlige familieselskap.

Ronald drømte om å få utgi sine egne melodier på kassett og banket mange ganger forgjeves på døren til plateprodusent Terje Welle Busk som imidlertid hadde hendene fulle med Sputniks eventyrlige suksess. For egen regning spilte Ronald inn to kassetter, men til slutt fikk han platekontrakt med Busk Lydstudio etter at Sputnik forsvant til et plateselskap i Oslo. Platekontrakten som ble inngått er norsk musikklivs mest spesielle: Ronald reserverte seg mot å møte avisjournalister, han skulle aldri stille opp i radiointervjuer eller opptre på TV og han skulle aldri opptre offentlig. Alt dette på grunn av hans store personlige problemer på den tiden.

Mye er forandret siden den gang. Han har gjort mange offentlige opptredener, vært gjest i NRKs 9-timen en rekke ganger, medvirket i direktesendte TV-program og gjort utallige pressekonferanser og radiointervjuer……. Han nærmer seg utrolige 200 000 solgte CD - noe som gjør han til en av Norges mest solgte artister de siste årene. Hvorfor i all verden oppdager ikke norske medier dette fenoménet?

Ronald er en svært dyktig komponist og hans utgivelser inneholder mange av hans egne komposisjoner, og han har benyttet en rekke dyktige, lokale tekstforfattere.


DETTE ER AVISEN TAs ANMELDELSE AV RONALD 14:(terningkast seks)

Ronald er best
Av: Ove Mellingen

Hva kan man si? Dette er og blir musikken mange later som de hater. Og mange andre elsker oppriktig. Jeg bøyer meg i alle fall i støvet for Ronald. Mannen fra Heistad og Telemark som utrettelig holder lyset og gleden i mange stuer levende med sin musikk.
Jeg sjekket arkivet vårt i TA når det gjelder akkurat Ronald Holmberg. Dette er mannen som lever som han prediker.
Ikke bare har han kommet ut med 14 plater. Han er også på farten, nesten daglig virker det som, for å dele den livsgleden «live» som han «forkynner» på platene sine.

DEN FØRSTE SEKSEREN
Og denne gangen, kanskje mer enn mange ganger tidligere, virker det som selve produksjonen er svært forseggjort. Terje Welle Busk har virkelig jobbet med hver enkelt låt. Og man har et meget solid lag som spiller sammen med Ronald i studio. Jeg har vel sjelden fått så mye pepper som da jeg for et par år siden ga «Ronald 12» den første sekseren på terningen, som både Ronald og Terje Welle Busk noen gang hadde fått.

Den kjeften tar jeg gjerne. For denne musikkstilen har i en årrekke blitt stemoderlig behandlet. Nedlatende og ignorante har man liksom opplest og vedtatt at denne typen musikk er dårlig. Og mange opptrer med en sjangerforvirring som ikke tjener alle musikkjournalister til ære.

MYE BRA, MYE ELENDIG
Det finnes god og dårlig blues. Det finnes god og dårlig jazz, rock, rap og country. Mye bra, og mye som er elendig. Hadde man oversatt tekstene ville svært mye av det som når toppen på platelistene kommet svært dårlig ut mot Ronald 14. Og noen hadde definitivt vært mer givende.
Men det finnes god og dårlig musikk i Ronald-sjangeren. Og Ronald har nesten blitt en egen sjanger. Som er i den aller, aller beste «Husker du»-tradisjonen med Odd Grythe og Ivar Ruste som opplagte representanter.
Dette handler om søtladen nostalgi. Ingen grunn til å underslå det. Men hvem har bestemt at det ikke er fullverdig ramme rundt en plate?

ET SNEV AV STEELGITAR
Og hvem har bestemt at musikk som faller en lettere i øret når en er 66 enn når en er 33, skal ha et mindreverdig stempel?
Platen er forseggjort. Det er trykt opp tekster i coveret. Og vi får 14 låter på Ronald 14. Selvfølgelig. To av dem, «Tømrer John» og «Har du aldri vært ensom» er kjente Arne Bendiksen-tekster. Den siste er i tillegg en gammel Jim Reeves-schläger.
Og en antydning country preger noen av låtene. Et snev av steelgitar (Trond Schjølberg) lager den rette atmosfæren.
Men aller best er nok likevel Ronald når han synger sitt «eget» stoff.
Om du for eksempel tar deg tid til å lytte til «La oss dele med hverandre» - en av de to der teksten er skrevet av Håkon Olsen - vil du oppdage en sprudlende smittende livsglede fra Ronald.
Og med en meget velspillende Bjørn Brenne på trekkspill, som treffer perfekt til denne låten.

INGEN BEDRE
Rolf Egil Johnsen har vært med på ti av låtene. Og jeg tror også tekstene treffer målgruppen perfekt. Ronalds «Gran Canaria», for eksempel, står slett ikke tilbake for Vikingarnas, og Ronald har intet å være flau av, selv om han skulle møte Christer på en jam-session. Om de har det, i de kretser.
Man har lett for å stigmatisere grupper og musikk. Jeg har fått brev fra folk som har reagert på merkelappen «Musikk for godt voksne» som produsent Terje Welle Busk har satt på Ronald. Helt greit det.
Noen liker Pjotr Iljitsj Tsjajkovskij, noen elsker Elvis Presley, det finnes 90-åringer som digger Rod Stewart. Og det er ikke noe galt med det.
Men om man liker denne typen trekkspillbasert dansemusikk, slik Ronald gjør det, så må jeg igjen melde at det finnes ingen bedre i Telemark. Eller i Norge.

DETTE ER AVISEN VARDENS ANMELDELSE AV RONALD 14:(terningkast fem)

Ronald har gjort det - igjen!
Han gir seg ikke - Heistads store sønn, Telemarks uoppslitelige trubadur og komponist og sangartist og underholder.
En gledesspreder og en glad formidler av det enkle, forløsende budskap er ikke typen som hopper av karusellen - og lar publikum i stikken. Ronald Holmberg svikter ei. For nå har han så sannelig gjort det - igjen! Overrasket? Nei, nei, for all del - alder er tydeligvis ingen hindring enda han foregriper livets travle gang og minner om at 69-tallet ubønnhørlig innhenter ham i mai. Men jøss, mann, tvihold på den nakne sannhet at du stadig befinner deg på 68-stadiet i enda noen måneder!
- Akkurat det presiserer kona Solveig også, ler Ronald og er mektig stolt over sitt siste CD-bidrag som fabelaktig nok er mannens fjortende produksjon i Busk-regi siden veteran-eventyret og suksess-karrieren startet for ti-elleve år siden. Da hadde "funnet" passert de 57!

Ekte Ronald-ånd
Med "Slagerminner", hans trettende, i friskt minne og et salg på over 10.000 - manglet så menn ikke inspirasjon til å gå løs på enda et produkt. Utgaven "Ronald 14" er basert på mer reinspikka Ronald-vare med ekte særpreg enn på noen av de foregående cd-ene. Tolv av de 14 melodiene er tryllet fram av Ronald selv, ti av tekstene er signert Rolf Egil Johnsen fra Bamble og to av ex-ordfører i Porsgrunn, Håkon Olsen - mens Arne Bendiksen er representert med et par gode gamle.
På mange måter er Ronald Holmbergs behagelige sangservering en nytelse for sinn og sjel. Sjangeren kan virke som en velregulert dose klangmedisin, en velgjørende kontrast til skrålende lirekasse-tidtrøyte i riksradioens støyende musikk-utskeielser. Ulik oppfatning av musikk i alskens varianter må vi ha, bevares, men vi har et fastlåst inntrykk av at musikk av "typen Ronald" har en nesten håpløs vei fram i eterens ønskekanal.
Ronald har komponert de tolv nye melodiene i sommer og høst, og er svært opptatt av at tekstene holder mål - og gir sangene et virkelig innhold. Litt sputnisk bærer noen av låtene preg av (mener han selv), men ellers registrerer vi med glede et par bidrag med profesjonelt melodivalg og tekster til ettertanke og medmenneskelighet. Som for eksempel "Jeg ønsker deg alt godt i livet" og "La oss åpne en dør".
Den musikalske ledsagelse er absolutt på høyde med det faste ensemblet. Korjentene Cathrine Kleveland og Nina Gromstad Hogness glir fint inn i noen av Ronald-tolkningene. Jo da, tar vi ikke feil - ser nok også en Ronald 15 dagens lys når tiden kommer. Gutten fra Heistad holder stilen og setter attpåtil et upåklagelig Telemarksnedslag - så her har sannelig ikke dommerne mye å trekke. Solide greier…..

Ronald Holmberg
"Ronald 14"
Producer: Terje Welle Busk

Johno

TAs REDAKTØR GIR RONALD 12 TERNINGKAST 6

"Hele platen er Ronald, og det er Ronald på sitt aller beste."
"Han har en perfekt stemme til denne typen musikk og han er troverdig.
Ronald spiller ikke blid sangsjarmør. Han er det. Om man møter Ronald på en av de utallige tilstelningene han deltar på, vil en fort merke at dette er 100 % ekte. Mannen gjør seg ikke til for å tekkes verken musikkmafiaen i kulturredaksjonene eller andre steder."
"På denne CD´n får man 15 låter, hvor ikke en av dem vil skuffe ekte Ronald-fans."
"Sanger som "Sommeren ´55" og "Hvor er alle de venner som var" er små perler for både danseglade og folk som tenker tilbake til ungdomstiden med nostalgisk glans i øynene."
"Jeg innrømmer at jeg faller litt utenfor smaks- og alderssegmentet for denne platen. Likevel må jeg si at innenfor denne typen musikk er det neppe noen i Norge som gjør det bedre enn Ronald."

Telemarkavisas sjefsredaktør Ove Mellingen anmelder Ronald 13 Schlagerminner:

For dem som er tørr bak ørene
Ronald Holmberg er ute med sin trettende utgivelse.

Ronald Holmberg er en av de beste.
Han er fullt på høyde med det det aller beste i Book Jensen-tradisjonen.
Av: Ove Mellingen


Da Ronald Holmbergs forrige plate - «Ronald 12» - kom ut, ga undertegnede den terningkast seks. Og folk ble sinte. Det rokket ved bestemmelsen om at slik musikk skulle slaktes.
I følge produsent og manager Terje Welle Busk var det også den første sekseren Ronald, og noen av Busks artister, noensinne hadde fått.
Årsaken til sekseren var et resonnement om at innenfor denne sjangeren, er det neppe noen i Norge som gjør det bedre enn nettopp Telemarks egen Ronald Holmberg.

FORTJENER ROS
«Ronald 13», har, som så mange av de andre platene til trubaduren på Heistad, merkelappen «Musikk for godt voksne». Og det er nettopp det han lager. Derfor har hans plater ofte blitt stemoderlig behandlet av musikkjournalistikkens unge stebarn. Eller byttinger. Musikkpolitiet har alltid hatt et behov for å styre hva som er «riktig» musikkstil, og hva som er feil. Det man glemmer er at innenfor en hver sjanger finnes det bra og dårlige utøvere. Og innenfor sjangeren «musikk for godt voksne» er vår egen Ronald Holmberg en ener - som fortjener vesentlig mer enn en på terningen.
Så også med denne utgivelsen. Som dog ikke er fullt så god, etter mitt syn, som den forrige.

OVERSKUDDSLYD
Ronald er blid, dyktig og det swinger. Men kanskje mister han litt når han opptrer som såkalt crooner, altså synger andres materiale. Den ekstra inspirerende overskuddslyden som dukker opp når du virkelig hører og føler Ronalds sangglede kommer best fram når Ronald synger sitt eget stoff.
Men energien er absolutt til stede. Og man merker det på den typen spor som passer perfekt for Ronald. Som Harry Blomquists «Ute blant Nordlandets holmer og skjær». Der har man også trekkspillet som er med på å lage den perfekte Ronald-lyden.
Ronald gjør også en versjon av Aage Sameulsens «I en måneskinnsnatt med deg», han gjør Arne Bendiksens «Sucu sucu», og han gjør gode versjoner av flere kjente sanger.
I tillegg har man, raust nok, tatt med musikkbakgrunn til «Jeg blir så glad når solen skinner» og «I en måneskinnsnatt med deg» til bruk for sangforeninger, kor og lag.

UNDERVURDERT
Ronald Holmberg er en av de beste. Han er fullt på høyde med det det aller beste i Book Jensen-tradisjonen. Og hadde nok fått samme statusen om adressen hadde vært Oslo 3 - og ikke Heistad.
Han er også kraftig undervurdert som musiker. I stor grad tror jeg årsaken er at mange musikkjournalister opptrer med en solid dose arroganse i forhold til denne typen musikk, som ganske riktig passer best for godt voksne.
Likevel: Ronald Holmberg har igjen gjort en meget bra plate. Det kommer nok også mange yngre til å innse når de bare tørker opp bak ørene..


6. desember 2011 blir et kapittel i norsk musikkhistorie avsluttet.
Da utgir Ronald Holmberg sin siste CD innspilt i Busk Lydstudio, RONALD 20 - og takk for meg!

Sitat fra Ronald etter siste plateutgivelse.

"Når jeg med denne utgivelsen avslutter en for meg eventyrlig tid i samarbeid med Busk Lydstudio, vil jeg takke de faste musikerne og tekstforfatterne som har beriket mine utgivelser med sin enestående musikalitet.
Takk til: Bjørn Brenne, Ingolf Drabløs, Inge Gromstad, Guttorm Guttormsen, Rolf Egil Johnsen,Knut Lundemo, Ole Petter Myrvang og Gard Dutte Strøm.
Hjertelig takk også til alle andre som har vært med på innspillingene og til alle dere som har kjøpt og lyttet til mine utgivelser.
Aller mest vil jeg takke min plateprodusent Terje Welle Busk og den kjære kona mi, Solveig.
Takk for meg!"
Hilsen Ronald Holmberg


Diskografi

Ronald 1 - (1992), nyutgitt på Busk records (1997)

Vi var lykkens brudepar – Reiduns bakeri –Nå har sommeren kommet til Norge – Hånd i hånd – Brekkeparken ‘59 – Minneboken – Jeg lengter alltid tilbake til Heistad – Endelig skinner solen – Den vakre rosen – Sommerminner fra Telemarkskysten – Anne Lene – Sommer og sol – Min gode gamle fiskestang – Tårene på dine kinn


Ronald 2 - Gi en blomst til en venn (Busk records) (1996)

De første tjuefem - En nattstille vind - Fra en svunnen barndom - Gi en blomst til en venn - Gjøvdalsminner - Heistadvalsen - Hvis du er lei deg - Jeg lengter etter sommervind - Min hjertevenn - Skjærgårdsminner - Sommer ved eidangerfjorden - Vakre blomster på ditt bord - Vår egen melodi - Ved middelhavets strender

Ronald 3 - (Busk records) (1996)

Jeg vil spille tango – Stillehavsminner (instrumental) – Spre litt solskinn – Hvorfor skal du ensom gå – Costa Del Sol – Grenlandssangen – Schlagerheftet – Min gamle gitar – Frierfjorden – Jeg har blitt bestefar – Karianne – Kveldens siste dans

Ronald 4 - (Busk records) (1998)

Du behøver ikke gi meg flere løfter – Du gikk med hvit paraply – Over skyene skinner alltid solen – Du ble min mening med livet – En sommerkveld på Sandøya – En ensom kvinne – Vandringsstaven – Åmlivalsen – Den vesle stuen - Kontaktannonsen – Den bittelille bygda – Sangen til mor


Ronald 5 - Schlager-minner (Busk records) (1999)

Bella, bella Mari – Sollyse dager ved Mexicos strand – Vi seiler mot lykken – Hvem angrer nå – For evig og alltid – Jeg vil drømme om deg – I den syvende himmel av lykke – Når jeg drømmer om deg – Et brev med små fioler – Vi blir aldri for gamle til å drømme – Så lenge du er til – Da du var min – Hjertets lykkeland – Lille Malou – I Honolulu


Ronald 6 - (Busk records) (1999)

Gamle Even – Er det mitt vennskap som du trenger og vil ha – Av og til kan vi alle fortvile – Nordlandskystens hvite strender – På bestefars kne – Olsens bryllupstale – Breviksvalsen – Farlige hvite små løgner – Trollskogen min – En firbent liten venn – Minner om en spillemann – En enkel sang – Vi må vise mere ømhet – Kveldens siste tango – Olsens bryllupstale (musikkbakgrunn)


Ronald 7 - Schlager-minner (Busk records) (2000)

Lykkeland – Hvite måke – De tusen sjøers land – Ungdomsminner – Nordlandsnetter – Aloha’e – Sjømann – På Capri – Har du solskinn i ditt hjerte – Oh mein papa – Bimbo – Røde roser, røde lepper, blodrød vin – My special angel – Det som skjer, det skjer – Si du er min


Ronald 8 - (Busk records) (2000)

La meg gi deg en sang – Streiff av sol – Husker du de gode gamle dager – 50 tallets gylne ungdomsår – Om tårer var gull – Reisefeber – Hjertet på rette stedet – Ved ælva (Porsgrunnsvalsen) – Med din hånd i min – Jeg vil være ved din side – Når man er glad og ung i sinn – Min solskinnsjente – En bukett med vakre blomster – Mitt liv vil bli å finne deg igjen – Sangen til bygda


Ronald 9 - Schlager-minner (Busk records) (2001)

Kom nu Fru Hansen – Villrosen – Fjellguttens sang – Litt å ta i – Ola var fra Sandefjord – I Midnattsolens land – Romanpiken – Min egen lille drømmeverden - Et brev med tre kjærlige ord – Susanne, Birgitte og Janne – Min firbente venn – La Paloma – Det blir ingen sommer – Avskjedstoner – Musikkbakgrunn til Fjellguttens sang – Musikkbakgrunn til Kom nu Fru Hansen


Ronald 10 - (Busk records) (2001)

Love You Baby (dunk dunk dunk) – Mine drømmer forsvant – Du velger selv den veien du vil gå – Rekk meg hånden – Ring meg på mandag – Jomfruland – Pjokken og bestefar – For lenge siden – ”Norge Rundt”-valsen – Sang til våren Til Solveig – Høstens sang – Bucks Kafé


Ronald 11 - Schlager-minner (Busk records) (2002)

Enstonig ringer den lille klokken – Du du du – De nære ting – Hele uken allene – Dårende dypbrune øyne – Nattens melodi – Så kom våren til Tarina – Sjømannen og stjernen – Piken i dalen – Skjønnest blant de skjønne er Tahiti – En liten pike med sol i blikket – Det var du som sa nei – Blåklokker – Gull og grønne skoger – Når lysene tennes


Ronald 12 - (Busk records) (2003)

Sommerdans - Gratulerer med dagen - Kjerringknuten - En verden full av drømmer - Sommeren ´55 - Etter regnet kommer solskinn - Ta godt vare på dagen - Sjø og strand, sommersol - Hvor er alle de venner som var - Det er tid å bygge broer - Et lite hus nede ved stranden - Telemarksvalsen - Jeg glemmer aldri kveldens siste dans med deg - Kveldssol - Gratulerer med dagen (musikkbakgrunn)


Ronald 13 - Schlager-minner (Busk records) (2004)

I mitt barndoms paradis - Blå blå hav - Har jeg sagt deg alt jeg ville si deg - Jeg blir så glad når solen skinner - I en måneskinnsnatt med deg - Mary Ann - Sucu Sucu - Vi skal gå hand i hand - Baby blue - Mitt hjertets drømmeland, Hawaii - Ute blant nordlandets holmer og skjær - Det er det samme hvor jeg drar - Ved din lille seng - Jeg blir så glad når solen skinner (musikkbakgrunn) - I en måneskinnsnatt med deg (Musikkbakgrunn)


Ronald 14 - (Busk records) (2005)

Hold tunga rett i munn´- Tømmer John - Spre mere glede - Minnenes tango - La oss dele med hverandre - Når det blomstrer og gror - Gran Canaria - Alle drømmer vi om fred - To små barn i sommervind - Jeg ønsker deg alt godt i livet - La oss åpne en dør - Høstvalsen - Vi må få frem det beste i hverandre - Har du aldri vært ensom


Ronald 15 - Schlager-minner (Busk records) (2006)

The White Cliffs of Dover - Adress Rosenhill - Midnattstango - Måke fortell - En gang skal vi atter møtes - San Antonios ros - Pengegalloppen - Barndomshjemmet - Jim, Johnny og Jonas - Marina - Davy Crockett - Når solen går ned - Kjærlighetsbrev i sand - Missourivalsen


Ronald 16 - (Busk records) (2007)

På busstur, på busstur - Tralalalalala, jeg er så glad i da´ - Solskinn kan man alltid finne - Jeg vil gifte meg jeg, Karoline - Midtsommervalsen - Tenk forelsket og 70 år - Våren og kjærligheten - Ut på tur, aldri sur - Et lys i mørke - Før var verden bare sol og glede - Min drømmetango - Trønderbrura - Jeg takker for livet - På busstur, på busstur (musikkbakgrunn) - Tralalalalala, jeg er så glad i da´ (musikkbakgrunn)


Ronald 17 - Schlager-minner (Busk records) (2008)

Vandringsmenn synger - Mariann - Godnatt, Iren, Godnatt - Jippi ai ai, jippi jippi ai - Jolly Bob fra Aberdeen - Der bjørkene suser - For evig tid - Gråtende sky - Jambalaia - Svarta Bjørn - Lili Marlen - Minnenes melodi - En sjømann, en ring og en pike - Aftenklokker


Ronald 18 - (Busk records) (2009)

dot.no - Vi lever livet - Mitt kjære gamle Skien - La oss prøve å hjelpe hverandre - Det er godt å være to - De solforgylte enger - Du er solen i mitt liv - Arendal en sommerdag - Jeg lengter til den jeg har kjær - Sommer i Telemark - Vi søker lykke - Minner fra Brekkeparken - Under et eiketre - Et smil kan bygge mang en bro - Takk for alle gode stunder


Ronald 19 - Schlager-minner (Busk records) (2011)

Den glade vandrer - Gi meg et tegn på dine drømmer - Rosen og sommerfuglen - Billy Bryants kafe - Jeg tror, jeg tror på sommeren - Mest av alt - Liselotte - Kun en gylden ring og 3 små ømme ord - Møllerens Irén - Eidangerfjorden - Den gamle syrin - Barnatro - Det vi aldri kunne få


Ronald 20 - og takk for meg (Busk records) (2011)

Det er så fint å leve - Vi danser rock & roll og dans og swing - Det beste som har hendt meg det er du - Langesundsvalsen - En enkel telefon - Morgendagen - Finn styrke i frihet og fred - Tenk deg glad - Minnene jeg har om deg - Mitt sommerparadis - Min kjærlighet til deg - Lykkestund - Jeg holder drømmen i live - Størst av alt i mitt liv er Guds kjærlighet


Rolf og Ronald - 23 sanger (2012)

Det er tid å bygge broer - Tenk deg flad - Våren og kjærligheten - Telemarksvalsen - Tralalalala jeg er så glad i deg - Vi lever livet - Hold tunga rett i munn - Det er så fint og leve - Det beste som har hendt meg - To barn i sommervind - Du ble min mening med livet - En verden full av drømmer - Takk for alle gode stunder - Alle drømmer vi om fred - Jeg vil være ved din side - Grand Canaria - Samba - Nede på stranda - Ved middelhavets strand - Når vi deler gode tanker - Med deg vil jeg leve - Minnenes slager - Et lys i mørke

Kilde: Wikipedia , Busk Studio, Spotify og Album