Ti år med lokal satellittradio

I ti år har Arnt Håkon Gunstead drevet Scandinavian Satellite Radio (ScanSat). Fra studio på Tjensvolltorget sendes signalene videre til mottakere i hele verden.
GAUTE HOLMSLET Rog avis,

Publisert 01.03.2011 kl 03:00 Oppdatert 01.03.2011 kl 20:13 Tips en venn på e-post:
Din kommentar ScanSat kan nesten ikke kalles lokalradio lenger, med lyttere langt utenfor landegrensene. Nå skal jubilanten feires, selv om det blir litt forsinket.

– Egentlig var det ti år i november i fjor, men det er nå vi skal ha årets fest. Da skal det virkelig slås på stortrommen, sier Gunstead.

Fest for lytterne

For hvert år har radioveteranen samlet lytterne sine til festligheter. De har hatt festen flere steder, et nytt sted hvert år. I løpet av årene har de vært i blant annet Skien, Porsgrunn og Stavanger for å feire seg selv. Denne gangen skal lytterne inviteres til dans på et av flyplasshotellene på Gardermoen.

– Det var bare en idé jeg fikk. Det er jo sentralt og greit for alle og lett å komme seg fram. I tillegg er det enkelt å få tak i billige flybilletter fra de fleste byene i Norge, sier Gunstead.

Bli garantert fullt

Med 150 billetter tilgjengelig er det nok av plass, men det vil overraske Gunstead om det ikke blir fullt.

– Da vi arrangerte fest i Porsgrunn og på Geilo kom det 120 lyttere. Når vi nå skal arrangere en fest på et sted så sentralt som Gardermoen, vil det garantert bli fullt, mener han.

«Voksen» profil

Han tror grunnen til at ScanSat har klart seg så lenge, er en bevisst satsing på «voksne» lyttere. Dette gjør at han tilbyr noe ikke alle andre tilbyr.

– Den profilen ScanSat har, er det få andre som har, derfor er jeg ingen trussel for andre radiostasjoner, sier Gunstead.

Sendetiden deler han med ansatte andre steder i Norge. Han sier de vet profilen de må holde seg til. Resten klarer de selv.

– Det er viktig å la medarbeiderne få ta ansvar selv, ellers bli de ikke gode medarbeidere.