Slik ser det ut hos Scansat

Slik ser det ut hos Scansat
Radionytt.no har vært på besøk i lokalene og studioet til Scansat i Stavanger.
Scandinavian Satelite Radio, eller Scansat, har holdt på i 17 år med en drift som er helt unik i norsk sammenheng. Denne radiostasjonen sender nemlig ikke på FM, Scansat distribueres i stedet på satelitt, nettradio og via kabelnett. De siste årene har radioen også vært på DAB i noen lokale områder.

 

Alle foto: Kyrre Dahl, Radionytt.no

 

Arnt Gunstead er mannen som står bak Scansat. Han har fortsatt sendinger og får blant annet hjelp fra sitt barnebarn. I tillegg er det en rekke frilansere og andre frivillige som hjelper til med å få sendingene på lufta. Scansat har en solid oppslutning i en målgruppe som tradisjonellt har hatt lite å høre på, nemlig de som ønsker å høre musikk for godt voksne.

 

 

Studiomessig er det ingen store overraskelser hos Scansat, bortsett fra at det kanskje er litt mer ryddig enn i de fleste lokalradioer. Det meste av sendingene foregår i dag via dataavvikling, men CD-spillerne er fortsatt i bruk, bedyrer Gunstead. Radioen holder til på Tjensvoll i Stavanger, ikke langt fra der Gunstead selv bor. Men, det er også studio i Larvik og mange jobber hjemmefra.

 

 

Scansat er en liten bedrift, men har orden på økonomien. Årsaken er de mange engasjerte lytterne som mer enn gjerne betaler et årlig støttemedlemskap for å holde driften i gang. Reklameinntekter er det lite av, men Scansat får også noe inntekter på salg av musikk og sms-tjenester. Alt i alt får dette radioen til å gå rundt.

 

 

På veggene i studioet til Scansat henger det mange imponerende bilder av artister, der mange av dem er på spillelistene til kanalen.

 

Alle foto: Kyrre Dahl, Radionytt.no
RADIONYTT.NO – 02.05.17 – Kyrre Dahl