ScanSat fyller 11 år
Skrevet av Endre Juel Lundgren – 01. nov 2011 – 10:51
Ansvarlig redaktør i Scandinavian Satellite Radio, Arnt H. Gunstead (Foto: ScanSat)

Scandinavian Satellite Radio, ScanSat, startet sendingene sine 1. november 2000 og holder fortsatt koken. Radiostasjonen lover å holde koken i god stund til fremover, selvom veien så langt har vært tung. ScanSat underholder blant annet nordmenn som bor i utlandet.

ScanSat har holdt på i 11 år, men de første 6 årene var uten tilgang til kabel. Det har rettet seg siden og med nye radioapparater som tar både DAB, FM og internett er signalene til radioen enda mer tilgjengelig enn på lenge. Radiostasjonen er dessuten å høre langt utenfor landets grenser gjennom sin satelittdistribusjon, og flere kabelselskaper i Danmark og Spania valgt å ta ned signalene på grunn av etterspørsel fra fastboende nordmenn.

ScanSat ble en realitet etter et oppkjøp lokalt i Rogaland, forteller ansvarlig redaktør Arnt H. Gunstead til RA.
– Scansat startet 1. november 2000 etter å ha solgt Radio Lanternen til NRJ.
Om fremtiden er ikke Gunstead i tvil, det vil vare en god stund til.
– Det er klart vi er klare for både 11 og 20 år til, men da sikert med andre bak roret etter 20.
Radiostasjonen utvidet sitt forretningsområde i 2006 med et plateselskap. I dag sender radioen fra studioer i Stavanger og Kristiansand, og er foruten satelitt og internett dessuten tilgjengelig via flere lokaleradioer som videresender signalet når de ikke selv har sending.
– Lytteroppslutningen går rett opp og viser at de som hører våre sendinger vil ha den profilen som vi i ScanSat er alene om å servere et norsk og internasjonalt publikum. At vi har lyttere som bor i Katmandu i Nepal, i vakre Houston Texas, USA, ute i ødemarken i ville og vakre Alaska, i det enorme Russland, over hele Europa, i det Fjerne Østen, og med massiv lytteroppslutning fra Skandinavia gjør vår oppgave spennende og utfordrende, sier Gunstead.
Om fremtiden og alt oppstyret omkring FM og DAB tror Gunstead at satelitt nok vil holde seg i mange år fremover, men sier at de som vil prøve seg må passe på å ha med seg kabelselskapene.
– De som starter med satelitt kan ikke klare seg uten å være sikre på at kabelselskapene tar de ned. Det viser seg da to stykker er konkurs allerede, etter bare 3 måneders drift.
RA gratulerer jubilanten!
(Kilde: RadioAssistant.com)