Rogalands Avis 28 November

Navn: Arnt Håkon Gunstead
Alder: 51
Stilling: Ansvarlig redaktør i Scandinavian Satelitte Radio.
Sivilstand: Gift med Torill, fire barn.

Stemmen bak mikrofonen
Hva skal du gjøre i dag?­ Det første jeg gjør hver eneste dag er å hente Rogalands Avis i
postkassen. Sammen med en kaffekopp bruker jeg vel rundt én time på å bla meg gjennom avisen. Deretter blir det helt sikkert et par timer jobbing på Internett, før jeg er å høre på luften i 21.00-tiden i kveld.
Hvordan står det til bak spaker og mikrofoner i Scandinavian Satelitte
Radio for tiden?
Det går utrolig bra. Jeg trodde ikke det skulle bli en så stor suksess da jeg startet opp med Scansat for noen år siden. Nå kan stort sett alle i hele Norge høre oss via parabol eller kabelnett. Den eneste plassen de ikke får
oss inn er i bilen.
Ja, for det går vel an å høre dere rundt om i hele verden også?
Spesielt i Spania har det tatt helt av. Der går Scansat på folkemunnet, og vi blir nedringt av nordmenn som er i Spania hver eneste dag. Spesielt sendingene våre på Kveldene er meget populære. Da slutter våre ni telefoner aldri å gløde.
Men det koster vel utrolig mye krefter å være redaktør for enradiostasjon?
Det er et slit. Men det er et godt slit som jeg ikke hadde klart meg uten.
Jobben kan ikke måles i kroner og øre. Det som gjelder for meg er å kunneglede folk.
Og det er vel i første rekke godt voksne personer som hører på programmene dine?
Vi spiller musikk for godt voksne. Det er det som er hele planen vår, og det er nettopp derfor vi er blitt så store. Vi tilbyr en musikktype som er i ferd med å falle bort i de andre radiokanalene.
En sending på Scansat krever vel mye godt forarbeid?
Jeg har aldri hatt et manus i hele mitt liv. For noen år siden fikk jeg et tilbud fra NRK, men jeg takket nei fordi jeg har manusskrekk. Mitt program starter når jeg spiller den første låten.
Jeg ser også at dere har en egen internettside www.scansat.no?
Ja, den siden er vi veldig stolte av. På et drøyt år har vi hatt over 64000 brukere, og det er jo helt vilt. På denne siden kan våre lyttere si hva de mener og treffe andre mennesker på chatten.

Av KJELL-IVAR GRØNDAL kig@rogalandsavis.no